Wat ligt er achter ons?

Hier zal de loop van de geschiednis worden getoond. Het ontstaan van het idee, het vormen van de nodige noodzakelijke condities, de verbintenissen die zijn gesloten om ROL mogelijk te maken.

... Yko was nog jong
De oorzaak

Yko Hoekstra:

"In mijn jeugd luisterde ik veel naar de platencollectie van mijn vader, muziek uit de jaren 60. Inmiddels heb ik de pick-up en een selectie van die platen thuis staan en nog regelmatig wordt er muziek op gedraaid.

Voor mij blijft het zoeken naar de muzikale parels uit die tijd om met de koren te zingen een heerlijke tijdsbesteding!"

Kampen 2013
Het eerste Begin

Rock OuD loud is in 2013 ontstaan in Kampen. Met de allereerste repetitie op maandag 14 november 2013. Middels een oproep in de krant werd er gezocht naar zangers en zangeressen van 50+ die het leuk vinden om muziek uit de jaren 60 te zingen, en dan vooral wat stevigere en vlottere muziek zoals The Beatles, The mama’s & the papa’s, The Stones, Status Quo, The Who, The Turtles, The beach boys, etc etc. Hierop kwamen 12 inschrijvingen en de start van Rock OuD Loud was een feit.

In dit eerste seizoen van Rock OuD Loud werd een aantal keren opgetreden met het koor en het enthousiasme van de koorleden nam zienderogen toe. De lokale pers had dit nieuwe fenomeen ook opgepikt en kwamen regelmatig langs om verslag te leggen tijdens optredens of repetities. Dit alles resulteerde in meer aanmeldingen en Rock OuD Loud groeide snel.

ROL Kampen

 

Zwolle 2014
Verder borduren en zo

ROL Zwolle

Na een jaar van ervaring opdoen in Kampen vond ik het tijd om Rock OuD Loud in andere steden te starten. Naar mijn mening was er behoefte aan een koor zoals dit; een energiek koor voor plussers die muziek zingen uit hun eigen jeugdjaren.

En dat bleek.

In oktober 2014 is er in Zwolle een soortgelijke aankondiging als in Kampen in de media verschenen. Hier kwamen de eerste bijeenkomst zo’n 15 belangstellenden op af waarvan er 9 overbleven maar wat ook snel ging groeien. Rock OuD Loud Zwolle was een feit.

Epe 2014
Naar de kern

Toen was Epe aan de beurt in november 2014 en daar verschenen na een oproep in de krant zo’n 65 belangstellenden!!

Hiervan bleven er 32 over waarmee ook Rock OuD Loud Epe een feit was.

ROL Epe

En verder
Doorgroeien

Rock OuD Loud

Alle drie koren groeiden snel en zaten al snel aan de max van het aantal deelnemers; Kampen 38, Zwolle 38 en Epe 45.

In de drie jaren die volgden ontstond er binnen de drie koren een heel goeie sfeer en het enthousiasme van de deelnemers werd alsmaar groter. Er werden optredens geregeld waarbij twee of zelfs drie koren samengevoegd werden tot één groot koor.

... Apeldoorn in 2017
Tijd over op dinsdag

Toen er op de dinsdagmiddag wat ruimte in mijn agenda ontstond (september 2017.) moest ik denken aan een vrouw uit Apeldoorn (Anneke van de Vijver) die mij een jaar eerder al eens gevraagd had of ik een Rock OuD Loud koor in Apeldoorn wilde starten.

Ik heb contact met Anneke gezocht en ze was meteen razend enthousiast. De media hebben de persberichten opgenomen en de aanmeldingen kwamen binnen stromen.

Een ruimte was gelukkig snel gevonden en op dinsdag 3 oktober 2017 was de eerste bijeenkomst een feit en Rock OuD Loud Apeldoorn was geboren! Inmiddels heeft ook Apeldoorn binnen korte tijd het ledenaantal op 45 staan!

ROL Apeldoorn

Optreden ROL Apeldoorn

Kom bij ons langs op Sociale Media!